Стадион

От Градския стадион в Ловеч, построен през 60-те години на миналия век, сега няма и следа. След солидни инвестиции през последните години на компанията-спонсор Литекс Комерс , модерното клубно съоръжение в момента е с тотално променена архитектура и визия и е сред най-високо категоризираните от УЕФА в родната “А” група. По стандартите на европейската футболна централа то може да приема мачове клубните турнири Шампионската лига и Лига Европа, както и официални квалификациина националните отбори. На практика Литекс разполага с единственият в България закрит стадион.

През лятото на 2010 година Литекс сътвори малък строителен подвиг и само за 48 дни напълно преобрази административната сграда и три от секторите на трибуните. Изградени бяха и 3 нови VIP. ложи, както и модерна зона за медиите с коментаторски кабини, ТВ- студия , прес-център и зала за брифинги. През лятото на 2011 за кратки срокове бе построен наново и Сектор В, с което съоръжението придоби настоящия си вид с 8100 седящи места.В последния етап на реконструкцията се предвижда инсталирането на отоплителна система на терена, издигането на още два ъглови сектора и поставянето на няколко видео-информационни табла.

STADION-4

Литекс разполага и с отлична тренировъчна база, която се намира в близост до стадиона. Комплексът носи името „Салито” и включва 3 естествени и 2 изкуствени терена.В плановете на ръководството е скоро да започне реализацията на мащабен проект, в който са предвидени открит и закрит басейн, модерен СПА и фитнес център.

Aдрес: гр.Ловеч
Ул.Хан Кубрат 5

STADION-6