Литекс започна лятната си подготовка с цял отбор нови играчи

С доста подмладен състав започна Литекс своята лятна подготовка. Оранжевите се подсилиха с няколко юношески национала и перспективни младоци, на които ще бъде даден шанс за изява през новия сезон. Част от тима са вече 19 годишните Николай Янков, Петър Петров, Даниел Йорданов, Иван Митрев, Мартин Ачков и Радослав Живков, които идват от ЦСКА. От Лудогорец пък бе привлечен бившият кадър на ловешката Академия – Томас Цвятков. Останалите нови засега са опитният Илиян Капитанов от Оборище(Панагюрище), Джейхан Зайденов от Созопол, Георги Иванов от Струмска слава(Радомир) и стражът  Димитър Пантев от Янтра Габрово. Към тима се присъедини и крайният бранител Иван Турицов, който бе с армейците на първия им лагер в Тетевен.

Същевремено ловчанлии няма да разчитат занапред на 10 от досегашните си състезатели. Титулярният страж Диян Вълков  е пожелал да търси ново предизвикателсто, както и халфът Николай Христов, който ще продължи кариерата си във втора дивизия на Гърция. По взаимно съгласие си тръгват Ивайло Раденцов, Тихомир Тодоров, Искрен Писаров, Методи Костов, Христо Кирев и Михаил Минков. След като свърши периодът им на преостъпване, в ЦСКА се завърнаха Ангел Лясков и Тонислав Йорданов.

Ново треньор има и в щаба на наставника Живко Желев. Бившият страж на тима от първия шампионския период Стоян Ставрев ще се грижи за формата на вратарите. Той ще замени на поста своя колега Витомир Вутов.“Благодарим на Витята за всеотдайната работа през годините.Пожелаваме му успех в бъдещите начинания!“, заявиха от клуба.

Подготовката на Литекс ще премине изцяло на базата в Ловеч. Планирани  са и 6 контроли. Под въпрос засега е само първата- на 27 юни с Витоша Бистрица. Останалите са на 4 юли с Балчик в Тетевен, на 10-ти юли с Ботев Враца, на 13-ти с Етър във Велико Търново и на 17-ти с Монтана в Правец. На 21-ви юли срещу Севлиево на Градския стадион ще бъде и последната проверка преди старта на шампионата.