Литекс се бори мъжки, но лидерът Царско село излъга оранжевите с 0-1 в снега

Литекс загуби с 0-1 от Царско село на старта на пролетния дял на първенството. Лидерът във Втора лига успя да излъже младоците в оранжево с ранен гол още в 4-та минута, който се оказа и победен. Самата среща беше равностойна и с много битка, а падналият сняг и тежък терен усложниха максимално условията за игра. Момчетата на Живко Желев се стараха и демонстрираха желание да обърнат развоя на мача. След попадението те се окопииха и заиграха по-уверено, но трудно стигаха до чисти положения в предни позиции. Все пак пред тях се откриха ситуации да изравнят, но Христо Кирев нацели страничната греда в 35-та минута, а късмет при завършващия удар в няколко разбърквания в пенала нямаха Тодоров, Търтов и Тафраджийски.

„Не съм доволен от резултата, не влязохме добре в мача, проспахме първите 6-7 минути, удариха ни греда, допуснахме гол, после вече търсихме да се върнем в мача, дори да победим. Има обаче неумение пред гола. Двете грешки бяха индивидуални, няма да посочвам на кои бяха. Не може да си позволиш 10 минути да те няма на терена или да не си концентриран. Получаваш гол и не го връщаш. Много добре знам, че трябва да си концентриран в мачовете от първата минута до последната. Старахме се, но загубихме след една нелоша игра с 0:1“ заяви наставникът Желев след мача

„Доволен съм от показания характер след гола. Търсихме до края да се върнем в срещата. Всеки се вложи максимално. Имам забележка към смените, с изключение на Методи, който влезе в края. Очаквах повече от другите смени. Не мисля, че сме застрашени от изпадане. Практиваме по-техничен футбол, тежкият терен ни попречи и помогна на Царско село, които са по-здрави физически“, добави старши-треньорът на Литекс.

С успеха столичани продължават да оглавяват класирането и да водят битка на върха с Ботев Враца.За ловчанлии пък това беше първа домакинска загуба през сезона, която ги остави на 12-то място в подреждането. В следващия кръг тимът гостува край морето на Созопол.

Литекс Ловеч – Царско Село 0-1

0-1 Светослав Диков(4)

Съставът на Литекс: Диян Вълков, Михаил Минков, Пламен Николов, Петко Ганев, Ангел Лясков, Тихомир Тодоров, Николай Христов, Ивайло Раденцов(80-Методи Костов), Георги Търтов(65-Писаров), Христо Кирев(73-Денис Стоилов), Кристиян Тафраджийски