Литекс започна подготовка, оранжевите не бързат със селекцията, плануват 6 контроли през зимата

С нов помощник в щаба на Живко Желев и само едно сигурно ново попълнение започна Литекс зимната си подготовка. Асистент на наставника занапред ще бъде Евгени Колев. Той е добре познат на футболната общественост с успехите и работата си в Академията на оранжевите през последното десетилетие. Специалистът е привлечен на мястото на Владислав Януш, който пое за Азербайджан.

Ловчанлии подсилиха редиците си засега само с тарана Кристиян Тафраджийски. Той е на 24 години и е продукт на школата на Литекс, с чиито формации печели всички възможни титли и купи, включително записва и победа над Барселона на турнира „Юлиян Манзаров“ през лятото на 2009г. Тафраджийски се изявява като централен нападател и крило. За последно е играл в Созопол, а в кариерата си е защитавал още цветовете на Видима-Раковски и Академик Свищов. През кариерата си до момента в различните групи е отбелязал общо над 40 попадения.

С тима подготовка ще изкарат още трима състезатели- офанзивните халфове Денис Стоилов, и Иван Макариев, както и нападателят Кристиян Петков, който преди година носеше оранжевата фланелка. В проверките ще се прецени дали техните качества пасват на игровата концепция на треньорския щаб. Същевременно ловчанлии се разделиха по взаимно съгласие с Тихомир Кънев и Дилян Димитров, част от тима вече не е и левият бек Константин Генков, който ще търси късмета си в Англия. Всички останали са на линия, а в средата на месеца се очаква нападателят Тонислав Йорданов да свали гипса от ходилото си и да започне пълноценно възстановяване.

„ Ще правим селекцията си в движение. Имаме нужда от подкрепления и ще вземем, но няма да бързаме с избора си. Искам да привлечем опитни футболисти, най-вече централен бранител и полузащитник, които да помогнат на младоците в очертаващата се тежка битка през пролетта.“, сподели наставникът Живко Желев.

Подготовката на тима ще премине изцяло при местни условия, като са планувани 6 контроли:

  • на 20 януари с Мизия (Кнежа) в Ловеч или Кнежа, в зависимост от метеорологичните условия
  • на 27-ми януари с Вихър (Славяново) в Ловеч,
  • на 31-ви с Несебър в Стара Загора,
  • на 3-ти февруари с Първа атомна (Козлодуй) в Ловеч,
  • на 10-ти февруари с Етър във Велико Търново,
  • на 17-ти февруари с Локомотив (Горна Оряховица) в Ловеч.