Малшанс и загуба с автогол за Литекс в Горна Оряховица

Литекс загуби злощастно гостуването си в Горна Оряховица на местния Локомотив. В абсолютно равностоен мач оранжевите отстъпиха с 0-1 след автогол, дело на бранителя Петко Ганев. Срещата бе оспорвана, но чистите и интересни положения пред вратите липсваха. Малшансът за ловчанлии дойде в самия край на полувремето, когато в 45-та минута при статично положение Ганев неволно отклони топката във вратата на Вълков.

След почивката Литекс опита да да промени резултата и дори имаше в определени периоди игрово надмощие, но то не бе материализирано с гол. Все пак на ловчанлии се предостави отличен шанс в 90-та минута на мача, когато на позиция се озова Искрен Писаров, но стражът на домакините с рефлекс спаси волето му от 6-7 метра.

Това беше последен мач от шампионата  на Втора лига за календарната година. Тимът завършва на 10-то място в класирането с 22 спечелени точки. Първенството обаче е много оспорвано. На върха са Ботев Враца и Царско село с по 35точки, следвани от Локомотив София с 32. Четвъртият в подреждането Монтана(27т) до тринадесетия Оборище Панагюрище се вместват само в 5 точки разлика. На Литекс му предстои още една официална среща за Купата на България. В ¼ финала момчетата на Живко Желев гостуват на 12 декември на Ботев Пловдив.

Съставът на Литекс: Диян Вълков, Иван Турицов, Петко Ганев, Мартин Симеонов, Ангел Лясков, Тихомир Тодоров( 72 –  Христо Кирев), Ивайло Раденцов (60-  Методи Костов), Николай Христов, Георги Търтов(50- Искрен Писаров), Добромир Бонев, Тонислав Йорданов