Литекс не даде шанс на Нефтохимик, би бургазлии у дома с 2-0

Литекс постигна ценна домакинска победа с 2-0 над Недтохимик. Оранжевите се представиха силно на сеой терен, контролираха мача и заслужено се поздравиха с трите точки след голове на Христо Кирев и Иван Иванов пре второто полувреме.

Преди това момчетата на Живко Желев изпуснаха няколко добри положения. Отлични пробиви и пасове на Търтов не бяха оползотворени от Йорданов и Ганев. В 27-та минута Тонислав Йорданов нацели напречната греда от пряксвободен удар, малко по-късно Търтов бе изведен от Тодоров срещу вратаря, но не можа да реализира.

В 60-та минута натискът на домакините даде резултата и Христо Кирев с премерен шут от границата на пеналта се разписа за 1-0.  В 83-та минута бранителят Иван Иванов сложи точка на спора, засичайки с глава центриране от корнер. До края Тодоров изпусна да направи успеха класически.

Литекс Ловеч – Нефтохимик Бургас 2 – 0

1-0 Христо Кирев(60)
2-0 Иван Иванов(83)

Съставът на Литекс: Диян Вълков, Иван Турицов, Иван Иванов, Ангел Лясков, Тихомир Тодоров, Ивайло Раденцов, Христо Кирев, Искрен Писаров, Георги Търтов, Тонислав Йорданов(Добромир Бонев, Тихомир Кънев, Михаил Минков)

Posted Under
Без категория