Литекс победи и Павликени

Литекс излезе на 2-ро място във временното класирне на Северозападната „В“ група след убедителна победа като гост над Павликени с 3-1. По същото време гара Левски падна с четири гола в Ерден, което пренареди малко таблицата. Оранжевите и Левски заемат 2-3 място с 29 точки, а Кариана продължават да са лидери с 35, но и мач повече. До края на есенния полусезон за ловчанлии остават два мача, които ще се играят на Градския стадион – със Славяни и Малчика. Конкурентът за върха от Ерден има само един двубой – тежко гостуване идната седмица на четвъртия Видима.
Иначе в Павликени момчетата на Живко Желев бързо наложиха превъзходство и в 20-та минута поведоха с гол на Иван Филипов, разписал се с глава след центриране от корнер на Йоан Петков. Фамозният халф Цимито покачи в 63-та минута от дузпа за спъване на Коце Генков в пенала. Домакините стигнаха до почетен гол, но в 82-та минута Селимински сложи точка на спора за 1-3 с индивидуален пробив.
Съставът на Литекс: Диян Вълков, Виктор Мицаков, Емил Грозев, Иван Иванов, Иван Филипов, Дилян Димитров, Руслан Иванов, Тошко Тодоров/55-Селимински/, Константин Генков/65- Здравчев/, Йоан Петков, Искрен Писаров