Литекс загуби минимално дербито на Северозапада. Кариана (Ерден) победи с един гол.

Литекс загуби с 0-1 като гост дербито на Северозападната „В“ група срещу Кариана Ерден. Двубоят в монтанското село изправи два от претендентите за промоция, но в крайна сметка домакините ликуваха след последния съдийски сигнал. Преди около месец нашите ги отстраниха за Купата, но сега късметът не беше на тяхна страна. И сега момчетата на Живко Желев имаха немалко възможности след почивката да изравнят и дори да обърнат мача, но Писаров, Емо Грозев, Селимински и Коце Генков не успяха да се разпишат. Срещата се игра на приличен терен, пред близо 600 зрители и премина без ексцесии и грубости.
“ Прегоряхме, играхме нервно и припряно. За съжаление показваме две коренно различни лица в мачовете. У дома доминираме и мачкаме съперниците си, но навън сме плахи. Имаме върху какво да работим за да отстраним този наш недостатък най-скоро“,сподели наставникът Желев след двубоя.
В класирането Кариана Ерден вече има 25 точки и води на Литекс с осем, но оранжевите са с мач по-малко. Другите отбори в челото Левски 2007 и Видима също спечелиха и продължават да заемат съответно втора и трета позиция, докато ловчанлии временно са четвърти.
Съставът на Литекс в Ерден: Вълков, Грозев, Генков, Филипов, Ив. Иванов, Р. Иванов, Писаров, Д. Русев /60 – Селимински/, Димитров, Тодоров /57 – Петков/, Мицаков