Литекс показа амбиция преди мача със Славия в сряда. Оранжевите отнесоха Партизан Червен Бряг.

Безпощаден Литекс доказа, че вече не си спомня за здравите ритници във Видин и тотално надигра гостите от Червен Бряг в мач за Трета дивизия на Българския футбол.

Въпреки, че в началните минути гостите стояха добре на терена, Литекс дръпна бързо с гол още в 11-та минута дело на Йоан Петков. Осем минути по-късно Иван Филипов се възползва от лошо отиграване на вратаря на Партизан след корнер и оплете топката в мрежата за 2-0. Само 5 минути по-късно Йоан Петков вкара втория си гол в мача след страхотен шут в центъра на вратата, за да направи резултата класически.

Като цяло оранжевите тотално диктуваха мача и само пропуски не им позволиха да направят резултата двуцифрен, така в 28-та минута колективна грешка на отбраната и вратаря на Партизан позволиха на оранжевите да стрелят и само невниманието на оранжевата атака не позволи на Литекс да води с 4-0. В 41-та минута Литекс отново пропуснаха чист шанс за гол, но в последвалия корнер Кристиян Петков реализира красив гол с глава. Минута по-късно Руслан Иванов вкара гол-шедьовър, полузащитникът вкара с прекрасен шут от 30-35 метра. До края на полувремето нямаше време да се случи почти нищо интересно и двата отбора се оттеглиха за почивка при резултат 5-0.

На полувремето наставникът на ловчалии Живко Желев пусна в игра ветеранът Десислав Русев, Илиян Митрев и Денил Селимински. Това с нищо не промени стила на игра на оранжевите и те продължиха да натискат сащисания си съперник.

Втори изключително красив гол реализира Константин Генков с блестящ удар от далечна дистанция в 64-та минута. Осем минути по-късно амбициозен и техничен прехвърлящ удар на Руслан Иванов направи резултата 7-0. И когато всички смятаха, че мачът е свършил, нескопосан опит за изчистване на защитника на Партизан – Людмил Блажев, направи резултата 8-0. Влезлият през втората част Деско Русев даде всичко от себе си, за да се разпише и в заключителните секунди на мача това все пак се случи, след като беше изведен очи в очи с вратаря ветеранът оформи крайното 9-0, за да напомни на белите от София, че футолът в Ловеч е все още далеч от смъртта си.

Съставът на Литекс: 13. Васил Тодоров, 70. Иван Филипов, 8. Константин Генков, 16. Иван Иванов, 7. Руслан Иванов, 78. Кристиян Петков, 23. Йоан Петков, 73. Дилян Димитров, 77. Виктор Мицаков, 3. Мариян Симеонов, 24. Ангел Здравчев (Влезли през второто полувреме: Десислав Русев, Илиян Митрев, Денил Селимински)