Литекс среща БГ- Амкар в понеделник от 17.30ч

Литекс среща БГ- Амкар в понеделник от 17.30ч

В понеделник Литекс ще изиграе втората си контрола в Анталия. Оранжевите срещат руския Амкар Перм, а двубоят е от 17.03ч на главния терен на комплекса Кремлин Палас,избран за база на ловчанлии тази зима. Очаква се в игра да се появят някои футболисти, които заради здравословни оплаквания не взеха участие при победата над Партизан в четвъртък.

Литекс досега е срещал само веднъж в спаринг своя съперник. Това става през зимата на 1999г, когато двата тима се подготвят в Тунис. Шампионският състав на оранжевите тогава печели безапелационно с 5-1 след два гола на Свтльо Тодоров и по един на Стойчо Стоилов, Лауренциу Регенкампф и Иван Гемеджиев.

Сред най-добрите и постоянни играчи на Амкар този сезон е националът Петър Занев, който обаче няма да може да се изправи срещу бившите си съотборници от Литекс, тъй като се възстановява от травма. Не е тайна, че в Перм българите винаги са на почит. Нападателят Мартин Кушев, който също игра в Ловеч, е голмайстор N:1 на тима в елита на Русия , а бранителят Захари Сираков е сред рекордьорите в клубна история по изиграни мачове- над 250 за близо 10 годишния му престой. Още двама българи са твърди титуляри и в основата на доброто представяне на Амкар в настоящия шампионат – екснационалите Георги Пеев и Благой Георгиев.

Posted Under
Без категория