Литекс не срещна проблеми с Етър, громи болярите с 4-0 в контрола

Литекс не срещна проблеми с Етър, громи болярите с 4-0 в контрола

Литекс не срещна проблеми срещу Етър и спечели с убедителното 4-0 една от последните си предсезонни проверки. При очевидната разлика в класите, оранжевите изпуснаха и още по-изразителен успех. Близо 500 зажаднели за футбол зрители дойдоха да аплодират момчетата на Загорчич и новите попълнения в тима. С хеттрик се отчете колумбиецът Джордан, едно попадение за победата добави и Юрген Джазула.

Още от самото начало ловчанлии наложиха динамично темпо, с достатъчно агресивност и разнообразие в предни позиции. Няколко добри атаки по крилата на Горанов, Асприля и Том обаче не доведоха до бърз гол. В 39-та минута логичното все пак се случи. При удар на Никола Колев, топката попадна в Джордан и нападателят хладнокръвно откри резултата.До края на полувремето Асприля можеше да покачи. Той бе изведен отлично с дълъг пас от Руменов, пребори се с търновски бранител, но стража Димитров изби.

След подновяването на играта отново Джордан се оказа най-съобразителен в наказателното поле и след асистенция на Джазула покачи на 2-0 в 49-та минута. Албанският халф след това опита силата на удара си от границата на пенала, но вратарят спаси, а пропуск направи и Джордан.

В 64-та минута младокът Руменов изведе отлично Джордан, а за таранът не представляваше особен проблем да оформи своя хеттрик. Пет минути след това активният Асприля, който на няколко пъти обра аплодисментите на публиката с отиграванията си, също се разписа, но попадението му бе отменено заради засада.

В 70-та минута дойде ред и за гол на Джазула, който порази мрежата с плътен шут. Влезлият като резерва юноша Георги Минчев изтърва да се нареди сред голмайсторите в 88-та минута, но отблизо с глава би до гредата. Гостите се опитваха през целия двубой да играят открито. Те имаха едно по-сериозно положение, но стражът на Литекс Марин Орлинов се намеси безупречно.

Литекс – Етър 4–0

1-0 Джордан(39)

2-0 Джордан(49)

3-0 Джордан(64)

4-0 Джазула(70)

Ловеч, Тренировъчен терен Салито, 500 зрители

Литекс: Орлинов, Ср.Попов, Бодуров, Божиков, Горанов, Руменов, Н.Колев, Асприля, Том, Джазула, Джордан( Ваюши, Берберович, Пл.Николов, Цветков, Минчев)

Етър: Димитров, Ангелов, Иванов, Бисеров, Николов, Трифонов, Чирпанов, Николаев, Пенев, Борисов, Байдаков ( Петков, Петров, Мустафов, Иванов, Додуров, Савов, Сребринов, Цонев, Колев)

Posted Under
Без категория