Зимна предсезонна подготовка 2014

Зимна подготовка на ПФК Литекс 2014

С разширена група от 28 футболисти стартира Литекс предсезонната си подготовка. В събота лидерите в класирането се събират в пълен състав  за първото си общо занимание. Неволи по летищата с дългото презокеанско пътуване забавиха единствено колумбийците Уилмар Джордан и Данило Асприля, които ще акостират в късния следобед. Досега, разделении на групи, ловчанлии преминаха обстойни медицински прегледи, които за радост на треньорския щаб, показаха, че играчите са без наднормено тегло и в добро кондиционно състояние. През зимната пауза всеки от тях имаше индивидуална програма за работа, а модерна GPS технология е регистрирала как са се спазвали указанията на немския специалист Карим Рашван.

До сряда тимът ще тренира на своята база в града на люляците, след което предстои първия лагер в Гърция. От 15 до 24 януари ловчанлии ще са в Солун, където ще ползват базата на местния  клуб Арис, а в плановете са предвидени и 2 контроли. На 27-ми януари Литекс лети за Турция, където в продължение на 12 дни ще се подготвя в Анталия. Там са насрочени и 5 проверки.Ето и цялата програма:

 

–  на 18 януари с гръцкия Аполон Каламаря

–  на 22 януари с гръцкия Арис

–  на 30 януари със сръбския Партизан Белград

–  на 2 февруари с руския Терек Грозни

–  на 5 февруари с полския Погон Шчечин

–  на 6 февруари със сръбския Ягодина

–  на 8 февруари със словенския шампион Марибор.

–  на 15 февруари с Eтър в Ловеч

Новите попълнения в Литекс засега са само две. Още през декември договори за по 3 години и половина с клуба подписаха Иван Горанов, досега състезател на Берое и крилото от Колумбия Данило Морено Асприля, който идва от местния Патриотас. Към мъжкия тим вече са интегрирани за постоянно юношеските национали Пламен Гълъбов, Реян Даскалов, Чавдар Ивайлов и Георги Минчев. След контузии в редиците се завръщат вратарят Илко Пиргов, опитният  Джемал Берберович и талантът Кирил Десподов. От операция все още се възстановява младежкият национал Антон Недялков, който тези дни ще свали гипса и ще започне да работи по индивидуална програма.

Досега Литекс се раздели с двама свои играчи. Бразилецът Ванжер да Силва е трансфериран в отбор от родината си, докато халфът Станислав Генчев и клуба прекратиха отношенията си по взаимно съгласие. Националът Николай Бодуров ще продължи на този етап да се подготвя по индивидуален план извън общите занимания на тима. Не е изключено в хода на подготовката да има още входящи и изходящи трансфери или преотстъпване на млади играчи в други клубове.

Наставникът Златомир Загорчич изрази оптимизъм за успешното представяне на тима през пролетта: Обещавам здрава работа и ще направим всичко възможно Литекс да играе в евротурнирите. Подсилихме се с две нови попълнения в лицето на Иван Горанов и Асприля и разполагаме с балансиран тим, което е предпоставка за добри резултати. Засега това е достатъчно, а в хода на подготовката ще преценим и как върви възстановяването на контузените ни футболисти. Видяхте,че в края на сезона млади момчета от школата се представиха добре и ще продължаваме да разчитамена тях. Разбира се, винаги има какво да се подобрява в играта, но сега през подготовката ще имаме достатъчно време за корекции. 

Състав на Литекс за зимната подготовка:

Вратари: Илко ПИРГОВ, Евгени Александров, Боян ПЕЙКОВ, Марин ОРЛИНОВ

 

Защитници: Кирил ДИНЧЕВ, Антон НЕДЯЛКОВ, Васил БОЖИКОВ, Емил ГРОЗЕВ, Страхил ПОПОВ, Илия МИЛАНОВ, Ивелин АЛАДЖОВ, Иван ГОРАНОВ /от Берое/, Пламен ГЪЛЪБОВ /юноша от Академията/

 

Халфове и нападатели: Симеон СЛАВЧЕВ, Юрген ДЖАЗУЛА, Румен РУМЕНОВ, Александър ЦВЕТКОВ, Джемал БЕРБЕРОВИЧ, Никола КОЛЕВ, Петър ЗЛАТИНОВ, Армандо ВАЮШИ, Момчил ЦВЕТАНОВ, Уилмар ДЖОРДАН, Мирослав МАНОЛОВ, Кирил ДЕСПОДОВ, Ангел ЗДРАВЧЕВ, Данило АСПРИЛЯ /от Патриотас, Колумбия/, Реян ДАСКАЛОВ /юноша от Академията/, Чавдар ИВАЙЛОВ/юноша от Академията/, Георги МИНЧЕВ /юноша от Академията/

Posted Under
Без категория