Литекс с първа загуба в контролите, оранжевите отстъпиха на Рубин Казан с 1-2, Ангелов пак бележи

Литекс допусна първа загуба в контролите, отстъпвайки трудно на руския Рубин Казан с 1-2. Оранжевите бяха равностойни през целия двубой на опитния си съперник и при малко повече концентрация и прецизност в завършващата фаза не само можеха да изравнят, но дори и да спечелят проверката.

arub37

За ловчанлии отново се разписа младокът Милчо Ангелов след асистенция на Кристиян Малинов. За нападателя това бе 5-то попадение от началото на подготовката.

arub30

Двубоят започна лошо за българите, които допуснаха гол в мрежата си още в 10-та минута. Тогава Ткачук се възползва на задна греда и отблизо откри резултата.

arub36

Срещата продължи оспорвано и динамично, с типичните за подобни сблъсъци единоборства, но в в рамките на феърплея. Литекс създаде 2-3 нелоши атаки, но без да успее да ги завърши по най-добрия начин.

arub21 jpeg

В 41-та минута напористата игра на момчетата на Любо Пенев доведе до изравнителен гол на Милчо Ангелов. Националът Кристиян Малинов хитро подаде към нападателя, той се осовбоди майсторски в пенала от бранител на Рубин и хладнокръвно направи 1-1.

arub20 jpeg

Веднага след подновяването на играта Рафа се озова на изгодна позиция пред вратата, но не можа да отправи решителен удар.В 55-та минута Густаво Кулма центрира отдясно и Ангелов стреля с глава, но стражът сигурно улови.

arub9

В 57-та минута добър пробив на Елтън завърши с прострелен пас в пенала, но малко не достигна на Арсенио да засече топката в мрежата.Постепенно в игра за Литекс се появиха почти изцяло нов състав.

arub12

В 72-та минута с добра акция руснаците изведоха Джалилов сам срещу Конов и той не сбърка, покачвайки на 2-1. Пред юношата Тонислав Йорданов се отвори отличен шан да донесе равенството в самия край на мача. Талантът изигра добре ситуацията и отправи опасен шут от въздуха, но вратарят на съперника с мъка изби.

arub13

Рубин Казан – Литекс Ловеч 2-1

1-0 Денис Ткачук(10)

1-1 Милчо Ангелов(41)

2-1 Алишер Джалилов(72)

Съставът на Литекс: Евгени Александров, Емил Петров, Антон Недялков, Александър Цветков, Иван Горанов, Петрус Бумал, Кристиян Малинов, Румен Руменов, Густаво Кулма, Георги Минчев, Милчо Ангелов ( Александър Конов, Елтън, Красимир Станоев, Рафа Перез, Арсенио Нунеш, Никола Колев, Галин Минков, Тонислав Йорданов, Диого Виана, Васил Шопов)

Posted Under
Без категория