Официално: Литекс привлече колумбиеца Густаво Кулма

Литекс се подсили с още едно ново попълнение. Оранжевите финализираха трансфера на 22 годишния колумбиец Густаво Кулма и той вече води подготовка с оранжевите в Гърция.

4elo 5

Младият латиноамериканец идва от популярния местен клуб Онсе Калдас, където е израсъл като юноша. Той е записал близо 70 мача  и 7 гола в представителния тим през последните три сезона. Във визитката си има и повиквателни за юношеските гарнитури на Колумбия.

Mayo 04 de 2014. Bogotá. En el estadio Nemesio Camacho El Campín, Once Caldas vence 1 - 0 a Santa Fe en el marco de la Liga Postobon I 2014.  (Colprensa - Mauricio Alvarado)

Густаво е офанзивен халф, който се изявява като крило по двата фланга на атаката. Профилът му като играч е  сходен с този на продадения наскоро Данило Асприля. При ловчанлии Кулма ще се събере със своя сънародник Рафа Перез. Както е известно, третият колумбиец от есента-Хенри Рохас, се завърна в родината си и облече екипа на Милионариос.

gustavo 4

С привличането на Кулма новите играчи в Литекс досега станаха двама. Преди него тимът се подсили с полузащитника Васил Шопов от Спартак Плевен.

Posted Under
Без категория