Литекс стартира предсезонната подготовка в добро настроение и с куп младоци

В добро настроение и без нови попълнения засега започна лятната си подготовка Литекс.  Оранжевите стартираха  тренировките и без четиримата си национални състезатели, както и някои от легионерите, които ще се присъединят директно на лагера в Тетевен. Както е известно, при трикольорите за евроквалификацията с Малта е ангажиран халфът Кристиян Малинов, докато Пламен Гълъбов, Никола Колев и Георги Минчев са с младежите за мач срещу Австрия.

_TSV9983 sborna 2

Бранителят Илия Миланов и Александър Цветков се възстановяват  все още от травмите си. Без здравословни оплаквания е вече Антон Недялков, очаква с същото да е положението и при  Петрус Бумал и Данило Асприля. 

_TSV9943strahil 2

Първото занимание бе проведено от асистентите на Красимир Балъков. Самият наставник ще поведе възпитаниците си през уикенда, когато се завръща от Германия.

_TSV0068 yon`o

Литекс засега се разделя само един футболист. Срокът за преотстъпване на халфа Пауло Регула изтече и той се прибра в своя португалски клуб Олянензе. Със сигурност тимът ще се подсили с нови попълнения, с които в момента текат заключителни преговори.

_TSV9967 mladoci

Оранжевите си връщат няколко от преостъпените през пролетта младоци като Реян Даскалов, Ангел Здравчев и Красимир Станоев, които в случай, че не попадат в групата за мачовете, ще се състезават в „Б“ група с втория отбор на Литекс.

_TSV9874akademiq

Подготовка с тима и постепенно интегриране очаква и откроилите се таланти от Академията, някои от които вече успешно дебютираха в елита миналия сезон. В сметките на Красимир Балъков продължават да са родените през 1996г Емил Петров и Чавдар Ивайлов,  с година по-малките Галин Минков и Александър Георгиев, както и 17 годишният голмайстор Тонислав Йорданов.

_TSV0035 ton40

 Ловчанлии се качват на лагер на Тетевен за 8 дни, след което ще се подготвят на своята база до началото на евротурнирите. На 15-ти юни на Литекс предстои първата контрола срещу кипърския Омония. Спарингът е насрочен за понеделник от 19.00ч  на терена в столичния комплекс „Царско село“.

_TSV0002 purva

На 19-ти в Тетевен  е втората проверка срещу старозагорския Верея, предстои още една контрола,  която в момента се уточнява. Първата среща от квалификационните кръгове на Лига Европа е на 2-ри юли.

Posted Under
Без категория