Официално: Джордан премина в Тянджин Теда за 1,6 млн.евро

Литекс  продаде нападателя Уилмар Джордан в Тянджин Теда. В полунощ представителят на оранжевите  Стойчо Стоилов и китайският клуб финализираха сделката , която е на стойност 1,6 милиона евро.  Колумбиецът премина медицински прегледи и подписа своя личен контракт за 2,5 години, по време на който самият футболист ще прибере 1,2 милиона евро, без в тази сума да са включени различни бонуси и премии.

Пожелаваме на Джордан успех в новия отбор и му благодарим за неговата отдаденост и професионализъм по време на престоя му при нас„, заявиха от  ловешкия клуб.

Джордан акостира в града на люляците  през лятото на 2013-та  година  и бързо се наложи като един  от най-резултатните  нападатели е българското първенство.  С  екипа на Литекс за година и половина той записа 63 официални мача във всички надпревари и отбеляза общо 35 гола.  През  сезон 2013/14 латиноамериканецът стана голмайстор на  „А“ група заедно с Мартин Камбуров.  През изминалата есен Джордан отново се беше устремил към този приз и имаше на сметката си 9 попадения.

Posted Under
Без категория