Литекс би Славия в здрав мач с 2-0 и се завърна в челната тройка на класирането.

Литекс постигна важна победа в шампионата, надигравайки на свой терен Славия с 2-0. В динамичния и интересен мач оранжевите наложиха волята си на терена с попадения на Данило Асприля и Румен Руменов, а успехът им позволи да се завърнат в челната тройка на временното класиране.

TSV8985.JPG

Наставникът Красимир Балъков не можеше да разчита на двама от основните си халфове – Кристиян Малинов и Петрус Бумал, които пропуснаха мача поради наказание. Възстановен от травма на фланга се завърна Армандо Ваюши, а в средата на терена отново бе гласувано доверие на Антон Недялков, който си партнираше с Никола Колев и Румен Руменов.

TSV8774.JPG

В 11-та минута гостите за малко не откриха резултата. След пробив от ляво на Манзоро, нападателят Радо Василев се озова непокрит на малкия пенал, но направи фрапиращ пропуск и не уцели опразнената врата.

TSV8977.JPG

Литекс се активизира и в 26-та минута поведе с 1-0. Първо пробив на Страхил Попов завърши с центриране към Джордан, но стражът Петков спаси ударът с глава от упор на тарана. Секунди по-късно с точен шут от 20-ина метра Данило Асприля технично оплете топката в мрежата.

TSV8988.JPG

В 41-та минута Божиков центрира в наказателното поле, но Джордан би над гредата. Малко след това Баривиера предотврати изравняването с отлична намеса срещу излезлия очи в очи с него Манзоро.

TSV8785.JPG

В 47-та минута Ваюши направи продължителен слалом в наказателното поле, излъга 3-ма от белите, но се забави с удара и опасността пропадна. В 54-та минута ловчанлии отново ликуваха. Джордан излезе зад гърба на отбраната и пусна топката към вратата, където от съвсем близка дистанция Руменов я засече и покачи на 2-0.

TSV8928.JPG

Мачът се отвори. И двата тима не спряха да атакуват. „Белите“ също поглеждаха към вратата на Баривиера, но бразилският страж и защитата пред него не допуснаха изненади. В 70-та минута диагонален шут на Джордан бе избита с рефлекс от Петков, после шанс да вкара се предостави и на резервата Десподов, но той би в аут.

TSV8834.JPG

Литекс – Славия 2-0
1-0 Данило Асприля (26′)
2-0 Румен Руменов (54′)

18 кръг на „А“ ПФГ, Градски стадион Ловеч-1000 зрители,Гл.съдия:Ст.Тодоров

Литекс: Винисиус Баривиейра, Васил Божиков, Антон Недялков, Джаксън Менди, Пламен Гълъбов, Страхил Попов, Румен Руменов, Никола Колев (Цветков – 61′), Армандо Ваюши (Десподов – 69′), Данило Асприля (Минчев – 78′), Уилмар Джордан
Славия: Георги Петков, Димитър Везалов, Цветомир Панов, Диего Фераресо, Касаи Кристиан, Душан Савич (Бурзорг – 68′), Станислав Генчев (Янков – 75′), Владимир Семерджиев (Бижев – 85′), Карлос Фонсека, Джереми Манзоро, Радослав Василев

Posted Under
Без категория