Официално: Литекс продаде Симеон Славчев в Спортинг Лисабон и си уреди контрола с португалския гранд

Литекс направи поредния си голям трансфер и официално продаде своя талант Симеон Славчев на Спортинг Лисабон. Футболистът премина медицински прегледи в португалската столица и подписа своя личен договор за 5 години. Финансовите параметри по сделката останаха конфиденциални по желание на Спортинг до 02.09.2014. Литекс се задължава да застрахова през месец юни футболиста на стойност 3 100 000 Евро, а освен това ловчанлии си запазват 15% от правата на играча при следващ негов трансфер. В договора е предвидена и клауза, която урежда организирането на приятелски мач между Спортинг и Литекс през следващата година на стадион „Жозе Алваладе“.

Не е тайна , че към българския национал имаше сериозен интерес от половин дузина европейски клубове. В крайна сметка лисабонските “лъвове” реагираха светкавично и ден след приключването на родния шампионат си осигуриха услугите на халфа, който е първото им ново попълнение в лятната селекция. Спортинг завърши на 2-ро място в местното първенство и наесен ще играе директно в груповата фаза на Шампионска лига.

Изминалият сезон бе много успешен за Славчев, който се утвърди като един от лидерите на Литекс, а с изявите си заслужи и място в националния отбор. 21 годишният полузащитник показа отлична резултатност и вкара 14 гола в “А” група в 34 мача.Мони, както го наричат приятелите му, спечели и приза за “Най-добър млад футболист”за 2013, а в града на люлчците бе обявен за “Спортист на годината”.В Ловеч играчът е повече от 5 години.Той премина през юношеските формации на Академията , с която спечели няколко титли и купи при подрастващите.

Posted Under
Без категория