Официално:Миодраг Йешич е новият наставник на Литекс

Миодраг Йешич е новият старши-треньор на Литекс. Сърбинът бе представен официално от президента Трифон Попов пред отбора и медиите, след което изведе футболистите за следобедната тренировка в понеделник. Той заменя на поста досегашния наставник Златомир Загорчич. Оранжевите благодариха на него и асистента му Золтан Сабо за  работата  досега и им пожелаха успехи на треньорското поприще занапред. Договорът на Йешич е за срок от година и половина. С него идва и помощник-треньорът Дарко Обрадович, а в щаба ще продължат своята работа Добри Митов, Карим Рашван и Здравко Букарица.

 _DSC2511

“ След загубата от ЦСКА Загорчич си подаде оставка и ръководството на клуба я прие.Целите пред Миодраг Йешич остават същите,както досега-класиране за европейските турнири.Той е работил при нас, познава обстановката и обича да работи с младите играчи”, заяви Трифон Попов при представянето.

 _DSC2445

“ Много съм щастлив, че съм пак в Литекс. През 2008г имахме успешен период, спечелихме Купата на България и тимът се класира за Европа.Надявам се сега отново да завоюваме право да играем в турнирите. Ясно е, че Литекс има качествен отбор и потенциал. Че сме в тежка криза е силно казано. Играчите не са забравили как се играе футбол, затова в ежедневната си работа ще се опитаме да отведем клуба на мястото, което заслужава”, бяха първите думи на Йешич.

 _DSC2485

“ Дали сме обречени в Разград? Отиваме да играем футбол. Няма да се оплакваме от никой и от нищо. От сега казвам, че съдиите няма да коментирам.Тяхната работа е да свирят по правилата и да защитават футболната игра. Тогава за мен е добър рефер. Наистина, може да реагирам по време на срещата, но преди и след това няма да ги коментирам”, добави сръбският специалист

 _DSC2617

Йешич акостира за втори път в града на люляците.В края на 2007г той застана начело на ловчанлии и няколко месеца по-късно тимът спечели Купата на България, побеждавайки на финала Черно море с 1-0.

 

Posted Under
Без категория